DOMOV     AKCIJE     PONUDBA     UPORABNO      VIZITKA
MEDIJI     GALERIJA     BLOG     VPRAŠANJA & ODGOVORI     
Facebook
Pogosta Vprašanja & Odgovori
[ Odpri Vse | Zapri Vse ]
1. Ali pri vas delate tudi »Ombre« barvanje?

Seveda barvamo tudi po sistemu »Ombre« in še več, to je naša posebnost. Imenuje se medinmleko barvanje in je zahteven postopek barvne tehnike, ki pri manj izkušenih barvnih tehnikih lahko hitro izpade kot neokusna »polivka.« Prehod od korena do konic las mora biti neopazen s tem, da je razlika v odtenkih seveda opazna. Izgleda NORO, seveda če je narejeno tako, kot mora biti. Cena 62 EUR. Galerija naših izdelkov je tukaj.


2. Sicer vse izgleda fantastično od ambienta do ekipe in celotne ideje medinmleko le cene se mi zdijo pa kar visoke!?

Odvisno s kom nas primerjaš? Če nas primerjaš z drugimi,kot si rekla, fantastičnimi saloni po Sloveniji, smo mnogo cenejši. Sicer pa imamo konkurenčne cene običajnim salonom in smo prepričani, da nudimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, daleč naokoli, če ne kar v Sloveniji. Pri cenah je potrebno tudi vedeti, kaj natančno vsebujejo. Določeni saloni k ceni striženja, prištejejo še pranje in sušenje med tem, ko je to pri nas vključeno v ceno striženja. Zato, ker umazanih glav ne strižemo in z mokro glavo te ne moremo spustiti iz salona. Če pogledamo barvanje, ki je običajno najvišja postavka pa je potrebno vedeti, da za osupljiv izgled potrebujemo tudi vrhunski material, ki pa je žal nekoliko dražji. Slednje pa je razlog, da lasje naših strank niso izsušeni, nimajo odprtih foliklov, se ne lomijo... temveč se svetijo in so zdravi, kot tisti iz TV oglasa.


3. Na eno od vprašanj glede cene ste navajali, da uporabljate boljše in posledično dražje materiale. Zakaj pa ne bi vključili tudi cenejše materiale in se stranka sama odloči za kakovostni rang barve? Namreč, zelo rada bi prišla k vam in za striženje se mi zdi koretna cena a barvanje imam sedaj v mojem salonu cenejše?

Koncept čarovnije lepote medinmleko so vrhunsko urejene stranke, ki ponosno nosijo naše izdelke po svetu in so posledično naše ambasadorke. Stalno preizkušamo materiale ne glede na cenovni rang a izberemo le tiste, ki dajejo prave rezultate. Žal si ne moremo privoščiti, da bi bila cena glavni faktor, ker posledično izostanejo rezultati in povprečno urejena stranka širi informacijo, da se ureja v čarovniji lepote medinmleko. Slednje je slaba referenca, ki si jo ne moremo privoščiti. Žal :(


4. Ali je res pri pedikuri potrebno uporabiti vedno novo pilico?

Res je! Pedikura je postopek nege stopal, kjer je nujno uporabljati sterilni pribor. Zato uporabljamo pilice za nohte za enkratno uporabo, ki jo lahko stranka odnese domov za nadaljno uporabo doma. Površina pilice je groba in jo je nemogoče 100% očistiti. Zaradi predpisov in lastne kredibilnosti uporabimo za vsako stranko svežo pilico. Zato včasih lahko pride do malenkostnega odstopanja od cene raznih pedikerjev na domu ali salonov, ki se tega pravila ne držijo. Nenazadnje je lahko cena, ki jo plačate s tveganjem okužbe gljivic ali hepatitisa mnogo višja!


5. Odločam se za podaljševanje las in izbiram primeren salon z izkušnjami na tem področju. Me lahko prepričate, da se odločim za vas?

Ne vemo, če te lahko prepričamo, vemo pa da smo eden izmed salonov, ki podaljša največ las v Sloveniji. S podaljševanjem las imamo več kot 6 let izkušenj, uporaljamo vrhunske lasne podaljške Great Lengths iz 100% naravnih las in smo eni redkih, če že ne edini, ki damo tudi garancijo na izdelek. Upam, da smo te s tem prepričali?


6. V ponudbi nimate nikjer navedene tajske masaže. Ali jo tudi nudite, oziroma katere masaže nudite?

Koncept čarovnije lepote medinmleko ni v iskanju 1000 + 1 masaže z ravno toliko imeni, da bi bili marketinško zanimivi, inovativni, itd. Nudimo klasične in preizkušene storitve na način kot se morajo narediti. Torej vrhunska usluga, kot jo nudimo na vseh področjih. Za razne eksotike pa je na voljo mnogo salonov v bližnji in daljni okolici.


7. Zadnjič sem bila pri vas in moram reči, da tako »hudega« ambienta še nisem videla! Dobesedno te polni z energijo in toplino... skratka, sploh ga ne želiš zapustiti in čim prej se želiš vrniti. Ali je skrivnost, kdo je dizajniral salon medinmleko?

Kot prvo, koncept čarovnije lepote medinmleko je ravno v tem, da se lahko oglasiš kar tako za hec, na kavico, na kratek klepet... Tako, da vabljena :) Mnogi nas sprašujejo, kdo je dizajniral salon, zato je najbolje, da tukaj objavimo krivca, ki sliši na ime Uroš Brojan. Če želite njegov kontakt nas pokličite.


8. Že nekaj časa vas spremljam na Facebooku. Najprej čestitam, ker ste na nivoju, ki ga Slovenija ni vajena. Imam pa svojo frizerko že več kot 15 let in se prepričujem, da pridem k vam.

Iskrena hvala za kompliment :) Sicer tole ni ravno vprašanje a vendarle bi radi dodali naslednje. Ljudje smo zelo navezani na svojega frizerja ali kozmetika. Verjetno skoraj tako, kot na zdravnika ipd. Zelo težko se odločimo za menjavo in vas popolnoma razumemo. Predlagamo, da se najprej oglasite le na nedolžno storitev, kot je feniranje, nega ali na brezplačno svetovanje. Slednje ne bo v ničemer posegalo v minulo delo vašega frizerja, dobili boste pa občutek, kako mi pristopamo k stvari. Šele za tem se pa lahko odločite kam bi želeli hoditi v bodoče.


9. Rada bi spremembo frizure, mi lahko svetujete kaj je zdaj moderno?

Modne smernice nas usmerjajo k voluuuuumnu, kar je zelo dobro, saj si lasje malo "oddahnejo" od likalnika. Se pravi, naj bo valovito, skodrano, na zraku posušeno, razmrščeno in sproščeno ;) Veliko je lasnih dodatkov, špangice, rožice, trakovi, kitke vseh oblik, in seveda ne smemo pozabiti na figice, ki so letošnji hit. Barve in striženje pa naj bo takšno, da se boste same počutile najbolj zapeljive in lepe. V čarovniji lepote medinmleko vedno najprej razmislimo, kaj stranki najbolj pristoji in stil prilagodimo vsaki posameznici. Saj veste kaj pravijo: "Dolgolaske so lepe, kratkolaske pa sexy ;)"


10. Mi lahko poveste, katere so najboljše barve v salonih in primerljive barve v trgovinah? Ker se mi zdi, da so salonske barve neprimerno dražje od trgovinskih!

Najboljše, odvisno za kaj? V Sloveniji je več kot 40 zastopnikov profesionalnih barv za lase in verjetno ravno toliko za komercialne barve, ki jih najdete v trgovinah. Dejstvo pa je, da je le nekaj proizvajalcev vrednih zaupanja. V čarovniji lepote medinmleko uporabljamo barve Loreal in Redken ter občasno še katerega drugega proizvajalca za dosego določenih posebnih rezultatov. Nobena blagovna znamka pa ni v vsem najboljša. O komercialnih oziroma trgovinskih barvah pa ne bomo izgubljali besed. Sicer pa poglejte vaše lase ter lase naših strank in vse bo jasno. Je pa tudi res, da nestrokovno ravnanje s profesionalnimi barvami, lahko poškoduje lase bolj kot komercialne barve. Zato nemalo strank ugotavlja, da je s trgovinsko barvo dosegla boljše rezultate, kot prej v salonu. Slednje se vam v medimleko ne bo zgodilo.


11. Nikjer ne najdem cenika. Preden se odločim za obisk bi rada vedela v kaj se spuščam.

Link do cenika je na več pozicijah spletne strani a očitno so še vedno premalo opazne!? Cenik najdete tukaj za vsa dodatna vprašanja nas kontaktirajte tukaj.


12. Imam blond dolge lase, ki so povsem uničeni od barvanja. Ali je možno karkoli narediti saj se ne želim ostriči?

Lasje od barvanja načeloma ne bi smeli biti uničeni!? Seveda, če je bilo barvanje strokovno in nega las ustrezna. Imamo različne nege in veliko znanja, da vaše lase spravimo v normalno stanje. Oglasi se na brezplačno svetovanje, da postavimo diagnozo ter terapijo.


13. Kdo je najdlje pljunil peško?

Hmmm… tega na pamet ne vemo. Imamo pa v salonu brezplačni WiFi in iPada pa bomo skupaj vprašali strica Googla :)


14. Kaj vsebuje nega obraza medinmleko?

Tako imenovane medimleko nege, vsebujejo 10 min sprostitvene masaže hrbta in šele nato pričnemo z nego. Nega vsebuje tudi površinsko čiščenje kože, encimski in mehanski piling, globinsko čiščenje obraza, masko, masažo obraza, dekolteja in vratu ter masažo rok.


15. Zdi se mi, da se mi pojavlja prhljaj, kaj storiti?

Ko opazite spremembe na lasisču je najbolje, da za mnenje vprašate svojega frizerja, ki bo strokovno ocenil stanje. Poznamo več vrst prhljaja in izbrati je potrebno pravi šampon, da lahko uspešno odstranimo prhljaj. Pozimi imamo zaradi ogrevanja radi izsušeno kožo in prav tako tudi lasišče zato mnogi pomislijo, da se jim je pojavil prhljaj. V takšnih primerih se priporoča le vlažilno kopel.


16. Ali je možno, da doma sama naredim takšno frizuro, kot jo naredite v salonu?

Veliko strank nas sprašuje, zakaj je las tako lep ter "frizura" obstojna, samo kadar gredo od frizerja!? Zavedati se je potrebno, da pol pričeske naredimo že s pravim striženjem, druga polovica pa je kaj damo na lase in kako se do njih obnašamo mi sami. Začne se pri kvalitetnih šamponih in ustreznih negah, da imamo lepo nahranjene lase. Drugi korak so negovalni preparati (toplotna zasčita, oljčki, serumi, mleko, utrjevalec...) ter tretji korak krtače za razčesavanje ter krtače za oblikovanje frizure, sušilec za lase z ionsko zasčito, da ne pregrevamo las... Zaključimo z stajlingi, ki ne "pacajo" las (laki za lase, kreme, želeji, voski….). Torej s pravilno tehniko striženja in ustreznimi preparati boste lahko sami naredili skoraj identično "frizuro", kot jo naredimo v salonu :)


17. Bila sem v enem izmed najboljših salonov v Londonu, kjer ti lase pregledajo s povečevalno kamero in potem uporabijo ustrezno nego, ki dejansko deluje. Ali ste pri vas že razmišljali o uvedbi takšne novosti?

Morda se vam zdi novost a mikro-kamero uporabljamo že nekaj časa. Strinjamo se, da nege dejansko delujejo, če je uporabljena ustrezna nega za določen tip las ali problem. Bolj pomembno je, da so nege vrhunskih proizvajalcev. Skratka, kot vidite spremljamo svetovne novosti :)


18. Odločam se za trajno podaljšane trepalnice in me zanima na koliko časa je potem potreben "Refill" trepalnic?

Obstojnost podaljšanih trepalnic je odvisna od cikla rasti oz. obnove naših. Trepanlice rastejo v treh ciklih, ta cikel traja 2-3 mesece, kar je ddvisno od posameznice. Svilena trepalnica izpade šele ob izpadu naravne trepalnice. Pri tistih , ki jim nohti in lasje hitro rastejo, bo izpadla prej. Nikoli ne izpadejo vse trepalnice naenkrat, ampak kakšna na dan. Za vzdrževanje lepega videza in volumna trepalnic je potrebna obnova oziroma "refill" približno enkrat mesečno.


19. Mnogo govora je o učinkih Arganovega olja in me zanima za kaj vse je uporabno?

Arganovo drevo (Argania Spinosa) raste v jugozahodnem delu Maroka. Iz njegovih sadežev se s hladnim stiskanjem pridobiva arganovo olje, ki mu dandanes pripisujejo velik pomen. Domačini Berberi uporabljajo arganovo olje v vsakdanji prehrani in v tradicionalnem zdravilstvu.

Arganovo olje je eno od najpomembnejših olj za pomladitev kože in zdravi razne kožne bolezni, lepo se vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi. Vsebuje veliko vitamina E in esencialnih maščobnih kislin. Zaradi visoke vsebnosti vitamina E deluje kot močan antioksidant in zavira staranje kože ter poveča njeno obnavljanje. Olje pomaga pri številnih težavah s kožo kot so suha koža, akne, luskavica, ekcem in gube. Vsebuje 80% omega-6-maščobnih kislin ter nevtralizira proste radikale, ki povzročajo staranje kože. Analize so pokazale, da arganovo olje vsebuje fitosterole, ki so še posebej učinkoviti pri blaženju brazgotin in zdravljenju problematične kože. Zaradi teh lastnosti je kot nalašč za nego kože, poškodovane zaradi aken.

Uporaba arganovega olja:
• Za vse vrste kož se priporoča nežna masažo obraza. Pri problematični, aknasti, srbeči koži, luskavici, raznih alergijah in poškodbah se najprej dobro umijete z arganovim milom, nato pa namažite z arganovim oljem.
• Za suhe, lomljive lase brez leska, se priporoča nanos olja na celotno lasišče.
• Za lomljive nohte se priporoča tedenska nega.  Za 15 minut potopite roke v mešanico arganovega olja in limoninega soka, ki naj bosta v enakem razmerju.
• Debelo kožo na petah ali razpokane pete namažete z arganovim oljem in počakate nekaj minut. Olje se hitro vpija v kožo in jo mehča.
• Uporaba arganovega olja po kopanju naredi kožo bolj čvrsto, elastično in žametno. Olje se lepo vpije v kožo in ne pušča mastnih madežev.

Zaradi vseh teh lastnosti, ki jih ima arganovo olje mu pravijo tudi tekoče zlato. Odprta steklenička naj bo shranjena v hladilniku. Priporočljivo pa je, da jo porabite v roku enega leta.


20. Ali morda veste kaj je lahko razlog, da se mi lasje tako hitro zmastijo??

Kar nekaj let dela v salonu je za nami in vedno znova smo presenečeni, koliko strank si lase šamponira samo enkrat!? Slednje je zelo narobe. Zakaj? Ker s prvim pranjem odstranimo masčobo ter ostalo umazanijo in šele z drugim pranjem las resnično očistimo ter negujemo. Pomembno je tudi, da drugi šampon temeljito speremo z las in lasišča, tako da lasje kar malo "zaškripljejo." Pomeni, da splakovanje drugega šamponiranja traja kar 3 - 4 min. Šele nato se nadaljuje z regeneratorjem ali masko. Le to nanesemo po celotni dolžini las, lepo razčesemo ter ponovno dobro speremo. V kolikor bi si doma vedno prali lase na ta način, bi si lahko lase prali vsaj kakšen dan ali dva kasneje. Seveda pa je izredno pomembna tudi kakovost lasne kozmetike.

Morda niste našli odgovora na vaše vprašanje? Pošljite nam email ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili TUKAJ.

Hej… Pridruži se nam na Facebooku :)

Bodi na tekočem z akcijami, nagradnimi igrami in novostmi :)

Naroči se na Aktualne Novice.


Novice pošiljamo le, ko imamo res kaj povedati!