DOMOV     AKCIJE     PONUDBA     UPORABNO      VIZITKA
MEDIJI     GALERIJA     BLOG      VPRAŠANJA & ODGOVORI    
Facebook
Blog
15.02.2013 | Koliko je v frizerstvu dodane vrednosti, da lahko preko kuponov ponujajo 50% OFF

Zadeva je naravnost fascinantna. Seveda stranke sprašujejo, kako lahko drugje nudijo enake storitve kar 50% ceneje in nas takšna vprašanja ne morejo pustiti ravnodušne. Ker smo na odprtem trgu je potrebno stvari priti do dna. Kakorkoli računamo, bi v našem primeru, tako naredili krepki minus in je potem takem bolje, da ne delamo nič. Zato smo se odločili zadeve malo raziskati.

Realno gledano so lahko razlogi naslednji. Nerealno visoka cena po uradnem ceniku, glede na dejanske stroške materiala in obratne stroške salona. Obratne stroške imajo saloni po Sloveniji podobne v cenah storitev in materialov pa je lahko občutna razlika. Torej je zaradi navite cene storitev in uporabe cenejših materialov, več prostora za razne akcije in nižanja.

Drugi razlog je lahko kakovost storitve. Običajno smo vabili prostovoljce na brezplačne storitve, da so se na njih frizerji začetniki učili. Nekateri saloni pa sedaj izkoriščajo odlično idejo kuponov in tako sedaj služijo še z vajenci. Torej vas za 50% cene uredi začetnik, ki poleg nabiranja znanja še nekaj malega doprinese salonu. Izvirna ideja a dolgoročno si s tem saloni delajo medvedjo uslugo saj povprečno delo, ki ga vajenec zmore, ponavadi ni vredno niti pol cene, kolikor preko kuponov stranka plača.

Kakorkoli obračamo in kalkuliramo ima vsak zakaj svoj zato. V kolikor pa ima kdo drugačno izkušnjo in se z našim razmišljanjem ne strinja pa smo z veseljem na voljo za javno debato :) Mi trdimo, da nudimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno in poskrbeli bomo, da tako tudi ostane.

16.11.2012 | Barvanje medinmleko z ombre tehniko


Pri barvanju medinmleko po svetu znanem kot ombre barvanje, so lasje temnejši pri korenu in vse bolj svetli proti konicam. Ta tip barvanja je idealen za ženske, ki želijo diskreten in hkrati moderen izgled, ki želijo spremembo las a hkrati ne želijo postati odvisnice barvanja in želijo obdržati svojo naravno osnovo.

Tovrstno barvanje je narejeno po posebnem principu, ki zahteva zelo precizen nanos barve in absoultno poznavanje procesa barvanja. Ta tehnika se je v letošnji sezoni zelo prijela med slavnimi in vse več žensk se odloča zanjo.


06.11.2012 | Prvi tedni so za nami in prvi nevoščljivci so tukaj


Slovenci smo znani kot nevošljivci tako, da sem nekako pričakovala, da se bo zgodilo. Najprej pa moram pohvaliti sosesko, ki pa je zelo pozitivna, mlade družine svobodnega duha, neobremenjeni sosedje...

Torej, zadnje čase mi na uho prihajajo informacije, da smo najdražji salon v Domžalah. Še več, baje smo najdražji salon v Sloveniji. Čemu takšne dezinformacije, se sprašujem, če pa vem da to ni res!? Sicer se s tem ne obremenjujem preveč, ker bo vsak pismen človek znal prebrati cenik pa vendarle, čemu je takšno govorjenje potrebno, čemu je namen? Tolaži me le to, da se dolgoročno slabe misli obrnejo proti avtorju le teh, tako kot bumerang. Ali kdor drugemu jamo koplje sam vanjo pade.

Seveda nisem imuna na takšne opazke in vsakič znova preverjam, da se na ceniku nismo kje zmotili ali pa dejansko previsoko ocenili določeno storitev. Poanta čarovnije lepote medinmleko je storitev najvišje kakovosti, ne pa visoka cena, da bi imel človek občutek, kot da je bila storitev dobra, ker jo je drago plačal.

Skratka znova in znova ugotavljam, da imamo povsem konkurenčne cen. V kolikor pa primerjamo materiale, katere uporabljamo, smo pa celo cenejši od ostalih. Tako lahko zaključim, da nudimo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno! Če pa še kdo trdi nasprotnom, naj si pa ogleda cenik TUKAJ.


18.10.2012 | Poplava šamponov v reklamah, trgovinah, saloni…


Vsak tretji oglas na TV je za šampon. Vsi so najboljši, po vsakem se bodo lasje svetili, se ojačali… Glede na to, da so že komercialni šamponi oh in sploh, kaj so potem profesionalni šamponi, ki so na voljo le v salonih?

Kakorkoli obračamo, profesionalni šamponi so boljši od komercialnih že iz vidika porabe, saj se jih porabi mnogo manj in so posledično cenejši. Zaradi večje koncentriranosti je 200ML profesionalni šampon za več kot 80 pranj. Da pa bi bili komercialni šamponi prodajno zanimivi so proizvajalci sposobni narediti neverjetne kombinacije izdelkov, kot je šampon za mastno lasišče in suhe lase hkrati. Zanimivo, glede na to, da mora biti šampon za mastno lasišče malce bolj agresiven, torej se lahko vprašamo, kaj naredi ta šampon suhim lasem?

Zelo pomebna izbira šampona je tudi, ko smo izpostavljeni vplivom sonca in morja. Absolutno najpomembnejša je pravilna izbira šampona in nadaljne nege za lase. Tudi klor v bazenih je lasem zelo škodljiv. Vsi ti dejavniki ne vplivajo samo na kvaliteto las, ampak tudi na barvo. Seveda, če je las barvan ali še posebej, če je svetljen saj klor zelo spremeni barvo, običajno na neprivlačno zeleno.

Zato je zelo pomembno, da si že pred poletjem začnemo ščititi lase s primernim šamponom za zaščito pred soncem, seveda glede na naše lase (barvani, posvetljeni, naravni…). Vsi vemo, da so naravni kodri na morju najlepši, zaradi slane vode. Malo pa se jih zaveda, da sol po drugi strani zelo škoduje našim lasem, saj lase zelo stanjša. Zato je nujno potrebno, da na morju predvsem skodrane in občutljive lase negujemo z res najboljšimi produkti za negovanje las, ki vključujejo šampone, razne kreme in razpršila za pred in po sončenju.

Priporočam tudi, da se na laseh, ki so barvani z malo bolj intenzivno barvo, naredi brezbarven preliv s katerim zapremo in zaščitimo las.


06.10.2012 | No pa smo začeli na svoje


Sicer ni poanta v tem, da smo začeli na svoje. Poanta je v tem, da smo začeli po svoje. Že od malih nog sem razmišljala o sebi, kot frizerki in nekega dne tudi o svojem salonu. Kakšen bi moral biti, kaj vse bi morali gostom ponuditi, kaj vse bi lahko naredili za dobro počutje... In prišel je dan, ko so se začele sanje uresničevati. Seveda te ob navdušenju vsake toliko preplavijo tudi dvomi, bo šlo, bomo imeli dovolj obiska, v okolici je nenazadnje vsaj 30 salonov...

Takrat se vedno spomnim znanca, zelo uspešnega podjetnika, ki je rekel: »Noben problem ni, če odpreš pekarno v ulici, kjer je že deset pekarn, le bodi najboljši.« In zopet so se mi misli vrnile k osnovnem konceptu in razmišljanju, kaj vse še lahko pripravim za na dolgo potovanje, postati najboljši.

Torej katere sestavine vse potrebujemo na tej poti. Kakovostno storitev!? To vsekakor imamo saj je celotna ekipa z eno besedo vrhunska. Najboljše materiale!? Tudi to imamo saj se zaradi edinstvenega kocepta, dobavitelji dobesedno grebejo za nas. Kaj še? Seveda najpomembnejše, kar sem pogrešala pri vseh salonih do sedaj.

Čarovnija lepote medinmleko mora bit kraj, ki ga ni moč obiskati, temveč ga je potrebno doživeti. Od koder stranke ne odidejo le urejene temveč predvsem sproščene. Kraj, kjer se napolniš z energijo ne pa da ti jo posrka. Kraj...

In vse to nam je glede na prve odzive strank očitno uspelo :)


Hej… Pridruži se nam na Facebooku :)

Bodi na tekočem z akcijami, nagradnimi igrami in novostmi :)

Naroči se na Aktualne Novice.


Novice pošiljamo le, ko imamo res kaj povedati!